Středně pálivá kari pasta s rajčaty, kořením a koriandrem na přípravu pokrmu tikka
Kořenící přípravek, pasterováno. 4 porce. Složení: rajčatový protlak, rajčata (10 %), mleté koření (10 %) (kmín římský, koriandr, chilli, kardamom, kurkuma, muškátový oříšek, pískavice řecké seno, černý pepř), pitná voda, lístky koriandru (4,5 %), česnekový protlak, zázvorový protlak, cukr, řepkový olej, jedlá sůl, kukuřičný škrob, regulátor kyselosti: kyselina citronová; cibulový vývar (koncentrovaná cibulová šťáva, pitná voda, drožďový extrakt, jedlá sůl, opečená sušená cibule, cukr, cibulový extrakt), sušené lístky pískavice řeckého sena, barvivo: paprikový extrakt. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, mléka a vajec. Návod k použití: V pánvi na plotně nechejte při střední teplotě zahřát polévkovou lžíci oleje. Osmažte v ní alespoň 15 minut jednu středně velkou cibuli nakrájenou najemno. Přidejte 1 kg kuřecích prsou nakrájených na kousky a obsah skleničky. Připravujte 5 minut, občas zamíchejte. Poté přidejte 400 g nakrájených rajčat a přilijte 200 ml vody a duste 15 minut, aby se omáčka zredukovala. Poté přidejte 3 polévkové lžíce vysokotučné smetany a duste ještě 5 minut. Maso nechejte dobře propéct.
Minimální trvanlivost do konce: viz víčko. Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.
Hmotnost: viz obal. Vyrobeno v UK.
Nutriční hodnoty na 100 g | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 419 kJ | Sacharidy | 7,2 |
101 kcal | - z toho cukry | 5,8 g | |
Tuky | 5,2 g | Vláknina | 7,5 g |
- z toho nasycené | Bílkoviny | 2,6 g | |
mastné kyseliny | 0,4 g | Sůl | 2,25 g |
Specific References
- UPC
- 29181216