Hluboce zmrazený masný polotovar. Určeno k tepelné úpravě. 4–5 porcí.
Složení: prsa z krůt Oakham™ (90 %), pitná voda (8 %), krůtí vývar (pitná voda, drožďový extrakt, krůtí kosti, krůtí maso, jedlá sůl, rajčatová pasta, cukr, kukuřičný škrob), jedlá sůl, kukuřičný škrob, hnědý cukr. Před a po manipulaci se syrovým masem očistěte všechny povrchy, kuchyňské náčiní a omyjte si ruce. Obal pečlivě odstraňte a vhodným způsobem ho zlikvidujte.
Návod k použití: Před přípravou maso dobře rozmrazte (48 hodin v lednici). Předehřejte troubu. Odstraňte papírový a plastový obal. Misku s masem volně zakryjte alobalem, položte na pečící plech a vložte doprostřed trouby. Pečte na 180 °C nebo na 160 °C v horkovzdušné troubě po dobu uvedenou na etiketě s hmotností. Po 1,5 hodině alobal odstraňte a pokračujte v přípravě. Maso během přípravy občas polijte výpekem. Po dopečení ho přemístěte na talíř a nechejte 40 minut odstát zakryté alobalem. Znovu neohřívejte.
Minimální trvanlivost do konce/zmrazeno dne: viz přední strana obalu. Uchovávejte v mrazáku při teplotě −18 °C. Po rozmrazení uchovávejte v lednici při teplotě 0 až +4 °C a spotřebujte do 24 hodin. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.
Hmotnost: viz obal. Vyrobeno v UK z krůtího masa původem z farem UK.
|
Nutriční hodnoty na 100 g
|
| Energetická hodnota |
492 kJ |
Sacharidy |
1,7 |
| 117 kcal |
- z toho cukry |
0,1 g |
| Tuky |
2,6 g |
Vláknina |
<0,5 g |
| - z toho nasycené |
|
Bílkoviny |
21,5 g |
| mastné kyseliny |
0,7 g |
Sůl |
0,63 g |