Rýže odrůdy Carnaroli na přípravu rizota
Návod k použití (4 porce): Při nízké teplotě nechejte v pánvi změknout 150 g najemno nakrájené cibule (15 minut). Zvyšte teplotu, přidejte 250 g najemno pokrájených žampiónů, nechejte mírně opéct, poté přidejte 2 najemno posekané stroužky česneku a připravujte 2 minuty. Přidejte 300 g rýže a zamíchejte. Poté přilijte 300 ml bílého vína (po 100 ml), míchejte, dokud se víno nevsákne. Stejným způsobem postupně přidejte 1 litr zeleninového vývaru, dokud se nevsákne a rýže nebude měkká (asi 20 minut). Nakonec vmíchejte 2 větvičky posekaného tymiánu, 50 g nastrouhaného parmezánu a 75 g mascarpone – vařte dalších 7 minut. Jemně promíchejte jednou nebo dvakrát každou minutu. Případně zřeďte vodou. Dochuťte a podávejte. Znovu neohřívejte.
Minimální trvanlivost do konce: viz zadní strana obalu. Uchovávejte v suchu, chraňte před teplem a slunečním světlem. Po otevření sáček znovu dobře uzavřete.
Hmotnost: viz obal. Vypěstováno v Itálii. Baleno v UK.
Nutriční hodnoty na 100 g | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1484 kJ | Sacharidy | 78,0 |
349 kcal | - z toho cukry | 0,5 g | |
Tuky | 0,6 g | Vláknina | 1,4 g |
- z toho nasycené | Bílkoviny | 7,3 g | |
mastné kyseliny | 0,1 g | Sůl | 0,03 g |
Specific References
- UPC
- 29324378